Štěstí
Od malička vtlouká se nám do hlav,
spousta ideálů,spousta cizích představ.
Na nás je však rozhodnout,
o své vlastní duši,
pokud nechcem zestárnout
a o životě nic tušit.
Každý jdeme za jiným.
Za majetkem, za penězi,
někdo jde za přítelem jediným,
jiný o tom nepřemýšlí ani v krajní mezi.
Kampak v tomhle světě,
poděla se moudrost, lidskost, nevinna?
Proč chováme se takhle krutě?
Proč stejná věc, pro každého jiné znamená?
Vždyť údělem každého je
spokojit se s tím, co má.
A tohle pochopit,
to štěstí znamená.
Lidé, buďme spokojení
se svým vlastním životem,
tomu říkám opravdové jmění,
ne honbě za mamonem.
Přečteno 230x
Tipy 1
Poslední tipující: Nespavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)