Hvězdy září temnou oblohou,
však mé oči je vidět nemohou
Jsou uzavřeny v krásný sen
a probudí je jen bílý den
_______________________________________
Cvrči, nebo jaká havěť,
venku toho úplná změť
hrají jako o závod
Tma už dávno padla
myšlenka ji nenapadla
podívat se na návod
Jen tak padne, jen tak přijde
bez řečí se to obejde
tak tu je a skončil den
noc zahalila matku zem