a když se zvedá prach od silnice
kudy projížděly automobily smrti a zkázy
vezmu michala kolem ramen a vrazím mu kudlu do zad
"to je pro tebe, michale"
řeknu a zavřu mu oči
na provaze v dachau
ve vánku houpou se stále ještě
ti samí slamění zajatci
život je skutečně podivný
obviněným nabízejí tužky
ale sami mají gumu
a tak jsem tě tam nechal
a ten prach dosedal na tvé stále ještě teplé tělo.