Pod závojem sametu
cesta ukrytá se vine
a jí se libý zvuk line
jak vyprávím do větru
Cesta je to za Tvým srdcem
když miluji slovem svým
jež je na té cestě pocestným
když hladím Tě tím slovem
Po té cestě často chodí
pocestní z mé duše
co nosí květin nůše
v nich srdce Tvé se strojí
Je tolik toho co po cestě jde
je tolik pocestných
a vždy posmutnělých
že Tvé srdce se na ně nesměje