Anotace: Id, ego, superego. Id.
Žalář Id
-
Píše básník v rýmu,
že snad zemře v krimu
V žaláři pudů
najde v sobě
skrytou ludru,
skryté boje
…
Tu sám válčí
s vlastním egem,
říká si: „Rváči!“ (nebo sráči),
jeho vlastním jménem
Umírá touhou potlačit pudy,
ale je v krimu... neví kudy