Monika
Vezmu si v neděli malinké zrcátko,
sluníčkem posvítím na tvář ti prasátko,
pojď dolů po schodech, přibliž se drobátko,
procházet uličkami, můžem se zakrátko.
Vlasy máš blonďaté, jak malé kuřátko,
to ti tam Pán Býček nasypal pozlátko.
Ručkou svou drobounkou pohladíš mi volátko,
já se ti zasměji a pravím telátko.
Zvířátky jmenoval bych tě rád toliko,
teď tě však oslovím, jen pouhým Moniko.