vzácně
uprostřed slova
častěji
na počátku
sdělení
se z ničeho nic
vyklube
zárodek žáby
a čerstvě narozený
pulčík
hned radostně
rejdí
mezi řádkami
nedopsaných chvil
až celé tvé psaní
zezelená žabincem
v naději
že z něj
vyraší
květ leknínu…
/ ale aby ses nelek /