Velikáni
Poeův Havran
zbavil mě zábran
mluvit o strachu.
Oněgin Puškina
dodnes mě proklíná,
kdybych chtěla lhát srdci svému.
A Máchův Máj
pro ty, jež mě znaj
je jen básní jara.
Zaslepenost jejich neurvalá
budí zlost v mé Těžké hodině.
A Nerudovy básně
ve mně budí jasně
a něžně lásku k rodině.
Zemřelí velikáni
spočívaj v mé dlani
na stránkách natištěni.
Kdýž mé dívčí tělo
a mysl spolu s ním
mění se bez prodlení
v celek dospělé ženy.
Komentáře (0)