V mlhách nevyřčených slov
leží prastarý temný hvozd
Tam v domu skromném
starý přebývá pán
sní o kraji rodném
žije tam skoro sám
Jediná společnost kterou tam má
je za dveřmi z železa bestie zlá
Málokdy sám od sebe
slovům jejím naslouchá
když však smutek se probere
bestie šeptá
Slova bolesti, slova milosti, slova podivná
aby ji pustil, že pomůže, pořádek udělá
Kdo ví, co mohlo by se stát
kdyby pán otevřel
kdo ví, co dělo by se dál
kdyby na lásku zanevřel
Však když mlha zhoustne a ozve se zavytí
strach se starci z tváře vytratí
Tehdy pozvedá kovaný klíč
Tiše klíč v zámku zarachotí a odmyká hladce
sám pán pak vstubuje dovnitř a čeká v děsivé kobce
Bestie tiše prochází domem
klidně otvírá dveře
bez hlesu čeká před prahem
hledá známky divoké zvěře
Tehdy vlci přicházejí, bliští se drápy, zuby skřípají
a bestie promluví řečí hrdelní, kterou vlci sami rozprávějí
Tiše je varuje, mile se usměje
však v očích je zlo
vlky ale sotva přiměje
z hladu už je jim mdlo
První se vrhá vpřed, kouše, pije teplou krev, zuby ostré jak střep
však ostatní couvnou, když vidí, jak bestii v tváři rodí se děsivý škleb
Pak pomalu hnátu zkřivenou pozvedá
za krk vlka odtrhá
do očí se mu hrozivě podívá
hnátou trhne, vlk mrtev padá
Ostatní vlci teď jsou hrůzou bez sebe, prchají všemi směry
však bestie, jak starý zákon praví, po jednom je štvaním loví
Pak klidně vrací se zpět
Tehdy pán opět z kobky vychází
tehdy tam znovu bestii zavírá
však co ji do cely zpět přivádí?
Snad kletba snad k Ďáblu modlitba