Cítím...
jako kdyby z nitra všech
monumentálních veršů
vyvěrala pouta
tak honosných významů
že i slzám
dochází sůl
skoro cítím
jak
prýštící tok
panoramat emocí
neuhasí žár
v srdcích básníků
ochlazující se
zachycením chvění
detailů myšlenek
v touze za
uchopením krás
celého světa
do básníkových dlaní.
Perem s vybledlým inkoustem
na závěr
podepíší se dolů
pod rám
slovy vyleštěného obrazu
a přiřadí mu jméno
z oázy vlastních pocitů
Je to cítit..
.......
až se vlní kůže.......