Včerejší den byl peklem pro mne
že ráj Ty jsi mi dala znát
nechalas mne říct, že mám Tě rád
však Tvá slova - noc za jasu dne
Proč, když jsem žádal být odmítnut
Tys neřekla slovo jediné
já políbil Tě a Tys neřekla ne
a já bych dal duši svou v tu chvíli spočinout
Proč mučíš mne tím, že chceš lásku mou
proč mučíš mne tichým souhlasem svým
když přáním mým dnes zdaleka jediným
je držet Tě v náručí, či zavřít se před Tebou
Proč dáváš mi naději
když nechceš, abych ji měl
když nechceš bych políbit Tě směl
zemřel bych raději
Teď je již pozdě vzít to zpět
zachraň mé srdce nebo jej zlom
stejnak jsem suchý, holý strom
s iluzí života - včely co dělají med
Ta slova jsou k Tobě, snad slzy Ti přinesou
já nechci Ti ublížit tím
jen řekni jestli doufat smím
že získám někdy i já lásku Tvou