za některých nocí
nazapřenou
opeřená háďata-
-nevinná dítka
bludných andělů
srkají sirup
blahořečené tmy..
-
plesové střevíčky
pohozené
mezi vlhké
lopuchy...
-
zahradu
zakletých bajadér
rozryly
krtince údivu
vybuzených kanců
jako na zavolanou…
blahořečená tma...jako na zavolanou...setkalo se obojí...ou...úsměv.z.děkuji za napsané.
20.03.2015 20:12:11 | zdenka
Opravdu povedené série asociací,
spatřuji v tom lehkost Nezvalovi noty,
jeho absolutního hrobaře.
Zoubky jež nezavoláš,
potají vkrádáš,
pokladnice mládí,
vyhozená do povětří,
milostné dary blahořečené tmy,
roztínají světlo nepozřených,
symptomy paranoika o sedmé ranní...
15.03.2015 22:33:32 | Happyyz
Tvůj komentář je sám o sobě /v té části volného verše/ spíše ohňostrojným kaleidoskopem básnění elánem volných asociací..díky za něj :-D
15.03.2015 22:46:38 | Frr
Noci jsou jako bajadéry s odérem kanců;-) co já znám dobrejch tanců...
15.03.2015 21:46:28 | básněnka
..já nejraději - pogo - taneček, a vůbec nejraději ve vodě/hodně cákám/..prostě si vyskakuju..někdy si připadám jak na malý trampolíně radosti..:-)
15.03.2015 21:50:10 | Frr