Kdesi v tichém šeru omšelých zdí
v zašedlé ponurosti rozpadlých věží
ještě po letech je cítít závan
vyčpělé vůně kadidel
Z opuštěných kostelů
rozléhají se nocí
tlumené tóny
doznívajících zvonkoher
při mši andělů
strážících nad oslavou
zrození všech nemluvňátek
zahalených do kašmírových
šátků osudu
kdysi
v zchátralých ruinách
ze zřícených chodeb
u kaple zapomnění
znavený poutník
plnící světu po nocích
přání strážných andělů
odhalil tajemství
skríňky krásné Pandory
zapůjčené z pověstí věků
pln obav své možné viny
z oživění zhoubného zla
bolesti a utrpení
hnán vlastní zvědavostí
jen pouhým
pootevřením
vlhkem ztrouchnivělého víka
pod nánosem prachu
vypustil
ze dna truhly plné darů
do našich časů....
všem právě zrozeným...
nespočet
l i d s k ý ch n a d ě j í