Anotace: ...vzpomínám...když je obloha jasná a počítám zhasínání usínajících hvězd
Tenkrát tam byl úplně sám
popíral realitu své identity
v závrati z beznaděje
zalykal se absencí přirozené
upřímnosti k s o b ě
v touze sevřít něčí náruč
z a p ů j č e n o u
k hořké chuti
posledního polknutí
stačilo mu málo
vztáhnul ruku
k náčrtům vlastní
k a r i k a t u r y
k úplnénu zamazání
rysů svojí tváře
zakořenil v odhodlání
vymazat stopy své cesty
k u d y jít a k a m
zpochybnil pouta
z otevřených dlaní
jenž mu
nedovolí spát
drama
z a č á t k u
n i č e h o
odehrál v mysli
nekonečněkrát
v přestárlé odvaze
i příslibu nevratnosti
našel vlídnost v objetí
řeky chladící hořící
plamen m a r n o s t i
oběhem ledové vody
místo krve
v tonoucím srdci
zastavil čas
m e z i n í m
a v š í m
jeho potápějící se
s t í n
ať už byl
k ý m k o l i v
na lesknoucí hladině
v posledním nadechnutí
zavadil pohledem
o obraz na nebi
dohasínající záře
jedné z usínajících
h v ě z d
vydal se k ní
cestou posetou
flitry z krúpějí
vlastních slz
překonal konečnou
vzdálenost
m e z i p r o s t o r u
bez existence
č a s u
dotknul se jí
a
nechal jí
s p á t....
Podstatné je, že znovu našel smysl života. I když to bylo opravdu na hraně. Ale o tom to je...
18.03.2015 15:00:02 | Nespavec
vždycky se dá nějak z té hrany vybruslit i když je to sakra složitý:-)
18.03.2015 15:38:43 | Nikita44
Pěkně.Škoda, že ji nechal spát. Začalo to být napínavé...:)
sice ta cizí slova mi trochu připomínaj práci...ale je to takové...prostě odborně podané.:)
17.03.2015 19:01:17 | MARKO
já byl jednou delfín v kvádru...a byl na podmořským bálu...ale pak mě vyvedli že jsem měl jenom motýlka a ne vázanku...
17.03.2015 10:51:35 | enigman