Má duše osudem spoutaná,
chtěla by k výšinám se vznést,
odhodit zemskou tíž,přeletět milion světelných let,
zlehka dotknout se hvězd,na mléčné dráze se svést.......
Má duše v těle vězněná jak v kobce studené,
chtěla by vstát a zža světlem jít,
v slunečních paprscích se hřát,
s měsícem stříbrným na šaty usoukat nit.....
Má duše bolestí pozemských let trýzněná,
chtěla by jizvy své zahalit v milostný pléd,
znovu procitat v náruči hojivých doteků,
cítit teplou dlaň,
z úst hladových až do dna vypít lásky lék......