Vábivou harmonií
gregoriánských chorálů
v prohlubující se noci
unášíš mě do mých
představ o n ě z e
štetce Tvých rukou
malují na plátno
mého těla...
pozvolna se měním
v obraz čajové růže
z plátků okvětí
hlasem o oktávu níž
šeptáš nejcitlivějším
místům mých
smyslů
něco o příslibu letu
k n e b e s ů m
v pravdě slov
z beztížného stavu
díky
jiskřivé extázi
tma ve své
uhlové černi
zdá se být
o několik odstínů
světlejší
vykřičím Tvé jméno
do stébla
o k a m ž i k u
a právě v tu chvíli vím
že
dál
už
neměním
........