.
mi někdy tolik
kolik stromu je
................. oněm zapomnění
................. kdy a kým byl zasazen
jindy
včelí chvíle
................. na motýlí sen
a kolikrát za život
se znova narodím
................. mohlo bych počítat
................. svůj čas od melodie okamžiku
................. nějak jsem žilo předtím
................. nějak potom
dáme si apatyku
................. odkvetu-li pod strom?
jak mě dostat
dolu
to je to jediný
co tě jaro
zajímá...
klavír a pozoun
klávesy nedřímat
................. zmrzl med
................. a v černém princezna
křísí láskou
lásku
tvou
................. poezii něžně zatíná
.
tóny jsou empatici
splynutí na ulici
prstoklad v modrém
slunce snící
jitro má střevíc na chodnících
rosy tiše
jdou a jdou
lipovými nechci
čekající malby krajinou
akcie ledu
a jaké rty k nim zvou
v mlhách podzim suší list
u lavičky cest
řetězy
železa
a strom pes
sedněte si
vězně trest
jinam
les
pozdravy ostružin
náušnice jeřabin
na večerní mez
košík proutěný
na boly
úplněk proutník a co ví?
máš jeho lesk na rtu
a ruce ostnů
chytí
je sladká ohnivá
šeptává hvězdám
vlásky třpytí kvítky
koráby
na vodě když;když.
bojíš se tmy?
půjdeš první hvozdem
nové moře vodí psíky
červeň píše ledu
proč já pro ni nejdu
jaro jako protijed
když bouří hřměla blízkou
vlnkou do neznáma
.
ne!
ještě nejsi sama svou ...
a má partitura slaná
vesmírem vyzpívaná
někdy teskně volná
panna prvně v máji veršovaná
shoří naposled
už na rtech skví se
už v citech ví se
zmrzl med