Grónsko
Musím sa zohriať, krvný obeh
stuhol mi, závrať mám z tých výšok
severných šírok, štart a rozbeh
neodkladám, kým zmizne zvyšok
ľadových krýh na oceáne
preskakujem z jednej na druhú
na lyžiach, spiac tŕpnem dnu v stane
že o ne prídem, v bludnom kruhu
driftu posledná noc sa končí
a pevnina je v nedohľadne
s tmou som sa stretol zoči voči
polárny deň mi dobre padne
ak je tu niekde kúsok zeme
bude to Grónsko zasľúbené
zatiaľ ho niet, driftuje zrejme
asi je do hviezd zaľúbené
Přečteno 273x
Tipy 11
Poslední tipující: Rozina, Frr, jitoush, Amonasr, enigman
Komentáře (0)