Hory lesy jebnime si…
známa fráza všetkých báb.
Na ktoré spomínam,
v túto dobu.
Pili sme spolu donedávna,
veď tak sa patrí,
zahrešiť.
Teraz dámy, staré slečny,
vedú svoje ratolesti tam…
do neznáma, za ruku s istotou.
Že ukážu im,
nové veci, zážitky.
Vychovajú správne.
To, každopádne.
Matky dní a detí,
majú moc nesmrteľnú.
Zmocňujúc sa noci,
pokladajú základ, hoc, či.
Prežívajú život,
veľakrát bez pomoci...