Anotace: a tie rána tie chladivé rána keď si prebudenie sadá na moje viečka ako ranný mráz A...
a tie rána
tie chladivé rána
keď si prebudenie sadá na moje viečka
ako ranný mráz
A tie poludnia
tie odkvitnuté poludnia
keď bosá stúpam do črepín
sfúknutých váz
A tie teatrálne rozlúčky
tie teatrálne rozlúčky slnka
so samoľúbym smútkom
a krvavými slzami
za horizont brieždi
A tie sonáty
tie mesačné sonáty
žblnkotajúca clivosť
plamienky v mojom vnútri
vraždí
A v tých chvíľach
v tých chvíľach keď na niečom záleží
keď sa tvoj zajtrajšok
rysuje ako kryštál
je človek tak sám
A ani Najvyššieho
ani najvyššieho už niet
padáš
odtrhnutý od všetkých
bezpečnostných
lán
A stále Ho hľadáš
Hľadáš na nebesiach
Kričíš
"Kam si zmizol, môj Pán?"
Zodvihneš oči k nebu
k tvojmu nebu
....
zostal tam len krdeľ
škriekajúcich
vrán