Pěj skřivánku
dál píseň svou
pěj známou píseň
líbeznou.
V korunách ať život
zase začne žít
kouzlo jara
už tu přeci musí být.
Petrklíč do dáli září
brva květů mnoha tváří
a jiné lístky zelené
teplo jara vyžene.
I vánek na síle ubírá
ať hladí pouze jemně
komu se srdce nesvírá
když kvete znovu země?
Slunce ukáže jak hřeje
a volá všechno listoví
kde svět není bez naděje
tajemství své nepoví.