mínus 24 let na den
indigo a fosforeskující len
slečně ujel vlak
ve světle modrém
on žádný nejel
výluka
a sen
kluk
nebo opuka
a temný k ní šel se psem
neznáte půlnoční spoj
snad zjitra pojede
a noční neon bledě modrý
tak trochu bez sebe
i zželelo se mi smutného kluka
sotva zmrzlý med začínal pukat
pojďte se mnou
vyspíte se
nebojte se já spím se psem
nad ránem jsme došli ke mně domů
fosforeskující i já v modrém tónu
a usnuli oblečeni
…
ranní kávu
něco k tomu
stále blankytného sklonu
a mohla bych tu pár dní zůstat?
dobrá modrá
máte pokoj nahoře
vyberte si
koupelna s kachlíky barvy nebe
kuchyň
obývák
ložnice
a něco jako sklad mých vad
tady všude dá se spát…
vy nejste rád?
a můžeme si aspoň tykat?
skoro bych i přestal psát
to se dalo čekat
zvolila si koupelnu a modrý sklad
do hvězdnaté noci
mizel azurový kouř
zahřálo pár dní
téměř jsem omlád
dokud vypadala jako kluk
v zimní čepici
v obyčejném svetru
džínového světa
než včera dala shoř
a já odečíst víc léta?