Zhasne svíci žhavou
ať prostor tma jen má
a pod víčky se
hvězdy rozzáří.
Ty osvětlí růži planou
vždyť tak smutná se zdá
a její kvítí vítr
v dáli odnáší.
A dál už sní
ta růže co
je bezlistá
jí hudba zní
jako šum vody
co je nečistá
bezpočet dní
kdy místo trávy
mechem obrůstá.
Cítí vůni kouře
co z knotu stále sálá
a přemýtá kdo
svíci znovu zapálí.
Krupobití, déšť a bouře
v nitru se ji odehrává
sahá na knot
ten už dávno nepálí.
A zase sní
ta růže co
je bez trní
smutek v ní
tiše jako řeka
pramení
snít stále smí
tak sní
o lásce, která
zazvoní
jednoho dne u jejích dveří.