Divný ráno
docela nijaký
a moje myšlenky se pořád
zmateně motaj
a padesátiletá vdova se vrátí z práce
aby měla čím nakrmit svoje děti
docela nijaký
obyčejný ráno
ciferník hodin je jako od Dalího
taky tak snivý
zdánlivě nekonečný
v tomhle docela nijakým ránu
kdy máš slunce ukrytý ve vlasech
a moje myšlenky se pořád
z a e ě
m t n
motaj v ulicích
unavený
a třesoucí se v horečkách
čekající na další
nijaký ráno
ukrytý ve zbytcích vlasů
uvízlých
na polštáři.