Není to tak dávno
co jsme po vzoru sebevrahů skákali z mostů
protože člověk není nic než nádoba pro odložené hříchy
a bylo nám zle
z nás samých
zatímco svědomí se choulilo u zavřený restaurace
a čekalo na bolest přicházející s ránem
přišla na zpověď pozdě
opilá a rozcuchaná
stejně o to přijdeš
o všechna bylo, je a není
o sny a iluze
slíbilas že nebudeš poslední drobné házet do kašny
že se nebudeš objímat s lampou
a ty ležíš
zpovídáš se lavičkám a lidem s černou duší
a směješ se
siluetám reality
a o pár vchodů dál škrtili budoucnost v popelníku
utáhli jí smyčku okolo krku
vteřiny se roztahovaly v žilách
a ona jenom držela zavřené oči a viděla za nimi tebe
jak se zpovídáš odpadkovému koši a toulavým kočkám
a mezi rty ti sem tam uteče to jedno malé
bezvýznamné
Amen.
"člověk není nic než nádoba pro odložené hříchy" .. náhoda nebo post-hudba? :)
Dnes jsem se do tebe začetla a mám chuť dát si s tebou cigaretu. Děkuju za tvoje řádky. :)
12.05.2015 14:06:29 | designmrtvoly
Tak nějak obojí... Ale tuhle od Post hudby už jsem si dlouho neposlechla... :)) Já děkuju :)
17.05.2015 21:18:16 | Elisa K.
skákat z mostů?
komu by se chtělo
když něco drhne
hned zničit tělo?
sny se nemaj nechat plout
to by tak hrálo
aby každej byl jen bloud
nedozrát,neslibovat,lavičky pro smutek pomilovat?
kdepak milá dívko...
realita nemá jen siluety
má sebe samu
život je lepší nežli AMU :-)
26.04.2015 13:43:55 | básněnka
Krásně píšeš, Tvé metafory tryskají jak černá krev..ale je mi z toho smutno - tohle permanentní naladění Tvých textů..mě až skličuje..ale - ST :-D
25.04.2015 23:03:32 | Frr