Třiadvacátého března
Zadřela jsem si třísku
a teď hnije hluboko
pod kůží
a je tam ztracená
tak, jako já.
Ve změti šlach a svalů a vláken
na přehlídce vnitřností
se topím v krvi
ale na hrudi stále cítím tu
pánskou voňavku
a na krku dech nasáklý
tou mou.
A v ústech hořkost.
Na jazyku bílý mentol
vydřený z tuhé mlhy
zadýchaných oken.
Na víčkách tíhu večera
těžšího, než je tma.
Za nehty vyrytý šepot
jazyků karamelových
už stokrát vyřčených
a tisíckrát slyšených
nechtěných.
A tak se pomalu stávají tradicí
a mizí v propadlišti
hluboko pod zemí
všech těch lží
schovaných.
A ze rtů mi visí lež.
Tak, jako tisíce jehel
mi trhá kůži
a tak ze mě tryskají
plameny marnosti
rudé šlahouny
vyprahlé a shnilé touhy.
Ale asi to přežiju,
přestože se mi svírá žaludek
ze všech těch louží
které jsem vypila
a slov nadbytečných
A tak mlčím a zavírám oči
Cítím jen hnus.
Po nekonečné době otevíráš oči
zatímco se rozpouštím jako kouř z cigaret
A sama sebou se dusím.
A tak se otáčím zády
a lituju všeho, co jsem ještě neudělala
už preventivně.
A všechno je tak krátké
že to nebere konce
A já tak nějak cítím
že už padám
hloubš,
než jsem kdy byla.
Přečteno 318x
Tipy 7
Poslední tipující: jitoush, Nikita44, Jort, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)