Vraždy čas (1. Máj)
Anotace: jedna z dalších variací na velice ohrané téma.
Byl pozdní večer – první máj –
večerní máj – byl vraždy čas.
Satanův hlas zval ku orgiím zas,
tam kde borový zaváněl háj.
O utrhaných údech šeptal tichý mech;
květoucí strom lhal karcinomu žel,
svou stolicí slavík růži pěl,
praseti jevil vonný vzdech.
Jezero hladké v křovích stinných
zvučelo temně v tajný břichabol,
břeh je objímal kol a kol;
a slunce jasná světů jiných
bloudila blankytnými prášky,
planoucí tam, co slzy a splašky.
Komentáře (4)
Komentujících (3)