Zkřehlíci pro něhu
smutku můj šlechetný
zdali jsi ve střehu
v boji my setměni zkřehlíci ve sněhu
radosti vzdálená
zdali jsi zhášena
mlhy zvu stříbřící a Lunu do běhu
utíkej holčičko
sviť vodě lýtka svý
ať plankton pleti tvé esence nespálí
v komnatě gotika
svírá meč loučení
nebudeš básníka nebudeš s laněmi
březová shořela vrbová pouta
chtěla přes brnění
hrát jako loutka
a já byl motýlkem i kvítkem jabloně
ani ji nesvlékl
jen sál by výsostné
basa už křídlila rozkroč saň za pocit
co kapka nechytka
když rty jsou otroci?
sukénko s varhánky
ve hvězdy doufat?
do dívky havranky jít zrozen z čerta?
ovíněn třepotem vonícím na touze
u tváří růžových sól mise francouzek
netušte na šíji spí zóna citlivá
lucie upiji
ať křížek nosívá
ony i věřily v nachový klíček
rády by zachvěly skřivánčích víček
nechám je zatčené
za slzy
za trnem
za hvězdy tichounké polibkem napojen
ať vesmír kocour je vrnící u studny
kdo jindy neprocit
nebýval
pro cudný?
brzy zas rozcuchá tvé černé kadeře
celou se přitiskneš pod plakát na dveře
abys i další dny
zůstala u ohně
dostat tě do sedla
co chceš víc od koně
co že jsi zahlédla?
od koně mizící
v jezerní zeleni
trochu tě pocválal
a srdce nic..srdce nic
Přečteno 292x
Tipy 11
Poslední tipující: roztoč_v_mé_hlavě, hanele m., Avola, Romana Šamanka Ladyloba, Kett, Frr
Komentáře (3)
Komentujících (2)