Na nádraží stojí vlak
ale nikdo u něj nečeká
peron je pustý bez lidí
nikdo nemává
ani se neloučí...
Přišel
když pára téměř
rozhýbala kola vlaku
a on jediný nastoupil
Netrpělivě čekal na jeho
splynutí s nabírající rychlostí
sledoval rozmazanou scenerii
v přibližujících se obrazech krajiny
kterou nepoznával
ani by ji neuměl popsat
V jednu chvíli se mu zdálo
že zahledl další nástupiště
opuštěné zastávky a
jeden nečitelný
nápis na návěsti u trati
byl to jen matný profil slova
"poslední"
V tom si uvědomil
že jeho
s k u t e č n á c e s t a
rozjetého vlaku
aniž by si vzpomněl
kde přesně začala
právě tady končí...
...přesto měl však stále pocit
jako by se vzdaloval
a jako by ho pořád
někdo
doprovázel...
jééé Nikitko to znám...to jako bys psala o mně...možná jseš má pod vědomá vědma, můj jasně zřící zřec..(tedy přesněji zřečka) ST :-D :-)
14.05.2015 23:26:14 | Frr
Neskutečné až mrazivé... Famózně napsané!! Ve tvém vlaku niki už jako bych párkrát jel... Čtu ji už po několikáté. ST
14.05.2015 22:15:02 | ztracený 22
...děkuji Ti...ten vlak už odjel a s ním i on...Tvůj vlak možná ještě čeká..:-)
14.05.2015 22:27:33 | Nikita44