Asi nezaslouží potlesk
ani pochvalu
já vím
však jsem pouhý člověk
řídící se (ne)rozumem
co s tím
dlouho rozum vládl
kázal jak dál žít
pak dál to sotva zvládl
a nechal srdce snít
to toužilo a snilo
ač rozum se vzpíral
do toho co chtělo
se vkrádal a vtíral
po době dlouhé, táhlé
plné slané vody
si uvědomil náhle
kolik způsobil škody
tak nemožné se tedy
skutečností stalo
rozum zanechal bědy
vždyť stačilo tak málo
dát prostor také pocitům
dát možnost volně dýchat
je těžké když se musí
hádku srdce s rozumem slýchat
nezaslouží potlesk
ani pochvalu
však stejný názor najdou
JEN NĚKDY DOST POMALU....