Lákáš a svádíš
voláš pojď vstříc
paprskům sálajícím
v nebeských výšinách
pobízíš ke spánku
ustel si kde jen chceš
mezi oblaky
v nadýchaných peřinách
pak spouštíš mi žebřík
v podobě duhy
a na cestu svítí
tisíce hvězd
ten žebřík má
barevné pruhy
a na konci čeká
ta pravá z všech cest
ztratí se vzápětí
už není ho potřeba
křídla mě zanesou
kam budu si přát
navštívím horizont
i západ slunce
až ulehnu do peřin
a nechám si zdát
sen o nebeských výšinách.