Počasí bylo krásné
přes oblohu běhali zboudilí beránci
A slunce se na ně shovívavě usmálo
protože ho to nic nestálo
Vítr konejšil
ustarané koruny stromů
A nám se tolik
nechtělo jít domů
Lidé kolem
jako by zmizeli
v odstínech stromů a rybníka
A celá stromovka patřila nám
Ptáci přistávající
na ploše jezírka
dávali inspiraci předtuchám
Že každá svoboda
a každá neutěšená probdělá noc
Že všechno jednou skončí
a odpluje po vlnách včerejška
Lesknou se Ti oči
ve Tvém srdci smutek tančí
copak?
Vždyť jsi moje Terezka
Nikdo nám nevezme
slunce jež svítí
z láhve společného vína
Já nikdy Ti nepovím
že to Ty jsi vinna
Dnešek
bude vždycky náš
I kdyby peklo zločinné
usilovalo o srdce Tvé
Věz že mě tu vždycky máš
Bez připomínek. Naději si nesmíme nechat vzít. Ikdyž mnohdy vyšumí ...
17.11.2015 16:35:12 | VEDz RVAHEs
Velmi pěkná a taková pohodová, alespoň v mém hlasovém podání. :)
Trochu to jen narušuje konec básně. Moc kontrastuje s předcházejícími myšlenkami a verši. Poslední verš to ale zase napraví.
Moc pěkné :)
08.06.2015 18:30:49 | Vyvrženec