~~~~~~~~~
Všechny ty kopce kopečky
vrchy,hory a pohoří
do kraje hledí zvysoka
slunce je paprsky ozáří.
Ty vrchy krásné,Tatranské
zbojníci dobře znali
jejich slovenské cérečky
piesničky na ně halekaly.
Ach ty Jurko Jánošíku
tvá duše v těch horách žije,
vítr do vršků zahvízdá
ozvěna se ozve jeho duše
žije,žije,žije,
ž i j e .
V plesech se voda třpytí
chvěje se horským větrem,
kamzík ten na skále poskočí
sosny zas vítají další
krásný den.
Vysoko pod mrakem mech
a kleče rostou trochu níž
je slyšet těch zbojníků dech
to o těch horách už víš.
~~~