Chci cítit vůni květin
líbat ženy krásnou tvář
vidět slunce a hvězdy
a vnímat sílu vánku.
Chci vnímat lásku dětí
jejich nevinnost
objímat stromy
a cítit jejich sílu.
Chci chodit v kapkách deště
a vnímat krásu života
mít radost z každého dne
smát se v slunci i v dešti.
Nechci se pořád za něčím hnát
nechci plnit očekávání druhých
chci být šťastný
co s tím jen udělat mám?
Jak uvěřit tomu,
že co nás pořád učí
není to hlavní
není hlavní mít a vlastnit.
Jak vystoupit z toho vlaku
co nás nutí za něčím se štvát
jak vyčistit hlavu
a život v štěstí mít.
Mám hlavu v smutku
a duši prázdnou
chci vnímat stromy
ne, lidskou závist.
Stydím se za sebe
a chci to změnit
proto se ptám
co jen dělat mám?
Nechci jít stále vpřed
a klást si nové překážky
abych si sebe mohl vážit
chci jen tak v klidu žít.
Chci mít radost jen tak z radosti
chci se pochválit jen za nic
chci poznat spokojenost
a ne pořád stavět most.
Za něčím, za čím se ženu
celý život
a když to doženu
tak si zase nový postavím.
Peru se v sobě, sám se sebou
miluji lásku
a přitom ji neumím
nevím, jak si s tím poradím.
Chci lásku v sobě dát
a ne se v práci hádat
jsou to zvláštní myšlenky
až je budeš číst.
Jsem si jist, že něco z toho
v sobě taky máš
když se do zrcadla podíváš
poradíš mi, prosím?
Děkuji…
Nevím, jestli ti přijde má tvář krásná a už vůbec teda nevím jestli by jsi ji chtěl líbat :) (Asi bych ti za to dal přes držku.-)
Alééééé o to víc................... ti taky nic neporadím. :)
Hezká báseň.
01.07.2015 23:34:30 | Slav Milo