Anotace: cestou společnou jsme šli jen chvíli a tys zmizela, ikdyž jsi tak blízko...
Vzpomínám si na nás,
pamatuješ na ten čas,
když knihovnu zavírali
a alkohol nalévali?
Vzpomínáš na chorály,
které tvou řečí kostelem zněly
a přestože jiná řeč
já rozuměl jsem všemu,
hlavně parfému tvému.
Když jaro i léto opustilo nás,
podzim už nebyl náš čas
a ty svým krásným hlasem
zpívala si tam kde dřív,
než přišel já jsem...do života tvého.
Já viděl opadávat listí,
skrze prsty cizí,tak studené
a trvalo pár let,
než z té zimy jsem se probudil.
Vzbuzení bylo kruté,
zkusil jsem tě vyhledat,
ale ty jsi jinde už zasadila sad
a krásné ovoce teď sklížíš.
tak krásné jako ty...
Snad budu moci
tvůj nejkrásnější strom,
někdy obejmout a zas slyšet tvůj hlas,
ikdyž bude skrze cizí listí.
Jeho krása už nezmizí,
stejně tak jak tvé jméno,
které polknu a v sobě uchovám.
jako světlou vzpomínku
na to krásné co tu bylo
spolu s námi a v nás žilo.