Od konce dne nás dělí
pouze vteřina
dlouhá tak
jako přiblížení se světla
k té nejbližší hvězdě
S v ě t l a
které
když se vzdaluje
má pořád stejně
blízko k nám
a náš prostor
dělí na tmu a jas
Ve tmě vidíš světlo
ve světle nikdy
nevidíš tmu
Když umírá hvězda
z á ř í
a přesto vyhasíná
Jako náš život
zhasne jedním
okamžikem
v jedné vteřině dne...
...tak dlouhé
že v ní lze spatřit
zároveň světlo a tmu
v jediném záblesku
Mrtví tomu efektu říkají
okamžik prolínání
**
mrtví obvykle mlčí a nebo jim nerozumíme...
jedna vteřina je dostatečně dlouhá na to, změnit život...
09.07.2015 22:39:35 | básněnka
Když umírá hvězda, jinde se může rodit nový život...
Krásné a nevšední zamyšlení, Nikitko :-)
08.07.2015 09:33:51 | Helen Zaurak
Iluminace bytostného stesku míjení prolínajícího se se S v ě t l e m...
/dar Tvého požehnaného vidění/ ST :-D
08.07.2015 07:57:52 | Frr
Mystické prolínání světů - okamžik, kdy vteřina se mění ve věčnost a ztrácí svou měřitelnost. Hezky jsi zachvěla rouškou tajemství, které se dá poeticky uchopit, nikoliv však rozumem odhalit :-) ST
07.07.2015 22:51:07 | Amonasr