Holčička si vyčesává z vlasů popel
a usmívá se do prasklého zrcadla
zalži
za zavřenýma očima máš černobílý film
propletené prsty dvou rukou
bolestivě se držící
té druhé
pravdy
někdo prásknul dveřmi
je slyšet kroky na schodech
těžko říct kdo nás bude chránit
když všichni odešli
přiskřípli svědomí a zamkli
hlavně aby se měli kam vrátit
plakala
když jsi jí říkal
že ta nejhorší vězení
si prý stavíme sami
sami v sobě.