ukážu ti srdce
obnaženě tonoucí
v přetlakové komoře snů
už netepe
jen bouří
proto že ty............ jsi tu
pojď ke mně
pojď
ukážu ti svět
co netečně choří
v zátiší černobílých dnů
jen pro tebe
oči zahoří
proto že ty............jsi tu
pojď ke mně
pojď
ukážu ti nebe
a měděné mraky táhnoucí
jako hejna ptáků
do neznáma
a ty na jejich křídlech
tak vzdáleně nedosažitelná
a jen vůně s tebe
tak svůdně žádoucí
jako zlato v hrdle zpěváků
tu zůstává
…...........na povidlech