Anotace: to takhle po dlouhém suchu probudila poctivě spícího člověka průtrž mračen...
Zvedají se mraky zpoza kopců,
jak hordy rohanské se valí.
Vyprahlou zem halí do stínu
v úžasu je člověk malý.
Tyčí se v nicotě bouřkové mraky
nad krajem svou černou nádherou.
K nebi jsou kousíček a k zemi taky;
dech tobě, smrtelný, seberou.
Hrom duní ozvěnou,
blesk sviští zrcadlovými sály,
bortí se hráze,
voda se přes zdymadla valí.
Šírá pole plná vody,
v městech sklepy, ulice:
nepojistils svoji vilu?
Čekají tě Bohnice.
Začátek ve velkém stylu, ten konec mi k tomu nesedí.
21.11.2015 11:04:38 | Dis-Con-Nect-Ted
Ono právě o tom to je. Povodeň je velkolepá mohutná věc. Voda je nezadržitelný živel ... ale lidé, když přijde, jako první myslí na to, kolik miliónů škod napáchala a kdo to bude platit.
21.11.2015 11:06:50 | ElaJah