Motto: Bez empatie není lidskosti, bez lidskosti není umění. Empatii se nelze naučit...
TRÝZEŇ
rozbít!
rozdupat!
posbírat
slepit
pohladit
zulíbat
tolik nenávisti
tolik lásky
v jednom
jsem rozbitý
podupaný
kdo mě posbírá
kdo slepí
pohladí...?
jak porozumět
tam
kde chybí
empatie...?
Praha, 24.7.2015
https://www.youtube.com/watch?v=2o0IMd_pRx0
..trýzeň je, že lidskost a empatie dnes už není v módě...nahradil je (zneužitý) "pragmatický kalkul".
25.07.2015 15:49:43 | bogen
nebylo by co SlepovaT, kdybys byl v mé blízkosti.. nenechala bych tě upadnout a rozbít..
25.07.2015 15:42:02 | Amelie M.
...není snadné milovat bližního jako sebe samého...:-)
25.07.2015 11:07:09 | Jort
Jj, sebeláska, sebelítost, to je dobrý základ leda tak pro kýč – žijeme ale v době kýčovité, kdy tisícileté hodnoty proměňujeme s přihlouple šťastným úsměvem za bezcenné třpytky a necháváme si nakukat, že jedině v tom a v nenávisti k druhým je naše spása... :-)
26.07.2015 14:49:47 | Amonasr