REŽISÉŘI
jsme režiséry jediného filmu
točíme nevratné scény
pro pár sekund bleskového sestřihu
ve festivalovém kině na konečné
kde jediný divák bude i porotcem
točíme laciný propadák
či působivé dílo?
jak naložíme s cenou
kterou si sami udělíme?
čeká ji tichá síň smíření
nebo puch smetiště s ohyzdnými červy
trčícími z našich bolestivě zanícených ran
vyklovaných zobáky vlastních krákavých výčitek?
Praha, 4.8.2015
https://www.youtube.com/watch?v=R8oXbF-fRXw
první dvě sloky pro mě nejsou ničím novým, ale ta poslední tomu nasazuje korunu.. pěkné metafory.. hodně to dílko zvedá, alespoň v mých očích :-)
05.08.2015 20:24:58 | Amelie M.
Já tedy od nikoho neopsal ani ty dvě první sloky ;-)) Ale vcelku Ti asi rozumím, i když si nemyslím, že absolutní "novost" tématu či úhlu pohledu na něj je nutnou podmínkou jakékoliv poezie, to by z ní zmizelo 99% i těch nejvybranějších kousků, i když to se mnou nemá samozřejmě nic společného - to jen pro lepší ilustraci. On ten bleskový sestřih vlastního života, který se prý člověku promítne těsně před smrtí, navíc zas tak časté téma veršování myslím není ;-) Ale neber to jako uraženou polemiku - jakoukoliv kritickou poznámku beru od Tebe vždy s plnou vážností a pro sebe si to vykládám spíš tak, že zpracování těch prvních dvou slok Tě nijak zvlášť neoslovilo a že jsem se mohl snažit o nějaké zajímavější metafory. Nejspíš ano ;-) A nejsem ani neskromný - pochvala závěru mě i v tomto případě od Tebe dostatečně nadýmá pýchou, díky ;-))
05.08.2015 21:56:33 | Amonasr
vyložil sis dnes má slova malinko jinak, zbytečně kriticky :-) mě naopak vždy zaujme zpracování "ohraných" témat.. velké kritiky přenechám jiným.. povětšinou sděluji srdcové pocity, to je pro mě důležité :-)
05.08.2015 22:29:16 | Amelie M.
nevratné scény našich životů, vzestupů a pádů...a na konci tichá síň smíření...krásná báseň Josefe *ST*
04.08.2015 19:04:49 | Nikita44
krá...krááá...krááááááááá:-D..nebo se dočkáme sošky Oskara z havranního ledku ? :-D
04.08.2015 16:30:55 | Frr