Usmíření
Od bizarních bytostí s křídly
dostal jsem vábničku
na vesmírné kormorány
a ústa z temné hmoty
líbají tvoje opuštěné rameno
jako zlatý rybíz
co padá do zlatobýlů
v čase snění
a paprsky z tvých očí
pročesaly oblohu plnou vran
Lijáky slz
kousavě probíjí
a já pro tvé rudé oči
naučím se umísťovat myšlenky
doprostřed Venuše
s čelenkou ve tmě
kapituluju
a hodiny přesýpají prach z démantů
klaním se ti
Vstávej!
Už je věk vodnáře!
zkoušejí se ti tu potloukat
zombie s plechovými srdci
to jen náhradní díly
do automatu jménem život
s municí z výčitek po kapsách
a v batohu jeden inzerát
zvonící svěžím jarem
pokládám krále na plátno
z černobílých polí
dočkala ses - šach mat
a prosím tě
rozfoukni ještě teď
kosmický prach
a gratuluj labutím
na pranýři lásky
promiň - tvé říkanky
zazněly tajnosnubně
a já zrovna byl
ve svém vesmíru
vězněm na věky...
Přečteno 582x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Frr, Jort, CoT
Komentáře (2)
Komentujících (2)