na kříži
je horko
zalit v asfaltu
už neprosím
lakuju si víru
do purpurova
a kanoucí vosk
zurčí na šíji
jako když řehtají
grošáci
a přeludy
halí ti řasy
do pavučin
kousek tvé aury
orosil víčka
v pasti z iluzí
záclony vlají
vystřelím ti růži
a posel z jisker
jen plyne
hicuje mu srdce
pohlcují ho
bažiny