Anotace: Netušené možnosti Času?
Vzduch voněl
Jemnou melancholií
když spolu jsme stáli
kousek od břehu Života
Na Prahu lásky plnou
dívali se,
Krčili obočí a měli úsměvy
široké přes celou tvář.
Obklopila nás
matná zář
všech světel, co z vody svítí
bludičky
Kolem dokola
svítily oči
lampiony všech druhů radostí
Být spolu sami
může vést na zcestí
Života,
ne Smrti
S tebou nebojím se ničeho,
ani dětí,
které by mohly přijít
Jednou
Nočním městem
Plným života
projít společně
nad mostem vznášet se
pak padat zas
Turbulence Rovnováhy skutků
Listy katalp poskytují
nejvíce stínu
právě v noci
když je ty pořádně
nevidíš.
Zelenou vášeň
Jsme
spolu načerpali
Pak vpadli jsme společně
do komnat
z minulých ér
Pevně chytil jsi mou dlaň
hladil jsi mě touhou
A já věděla,
že stane se,
co se má stát.
Nebáli jsme se
Nitzscheho
Ani nás samotných
Ani sebe navzájem
A pomohli si
cestou v tmách
Najít opět
Alespoň kouskem čistého nebe
Vesmírná tělesa
V nás věříme
Jen my Dva
Vždy jiní
O to silnější
Spolu