Na temných vlnách, v mořích neznámých
plaví se galéra tichá
jen plamen na ní dýchá
stříbrnou září v plamenech chladných
Plaví se Noxem nikdy nestojí
Noxem plným mušek zářících
mušek svatojánských potápějících
co v Noxu živě si svítějí
Někdy se muška z Noxu vynoří
a zamíří k nebi
modrozelenému, že by?
A nejspíš ještě cestou shoří
Že vynořila se z chladných vod
že galéru opustila
a bláhově si usmyslila
že zavrhne svůj slavný rod
Tak brázdí galéra Noxem sama
semtam mine ji směle
muška malá neotřele
co přeje si by vzplála
Pěkné.Galéry, Galeony, prostě všechny ty vznešené napnuté plachty jsou úžasné. ))) = 3 plachty :-)
13.01.2016 19:51:16 | Jeněcovevzduchukrásného