Dneska se domů nikdo nevrátí
říkal že až bude nejhůř…
až přestaneš trpět na záchvaty melancholie
a prorůstání
k místům věcem a lidem
který tolik nenávidíš
nebe jsou kuřácký plíce
anonymní tváře nesou v náručí mrtvý sny
zemřely včera
pamatuješ?
na dně sklenic je pár kapek tvý víry v nikoho
protože ty nikdy nedopíjíš
někdo v rohu hraje na kytaru
někdo se směje
nahlas
tak jak jsi to ty nikdy neuměl
a někdo je rád
že vůbec ještě dýchá
a kolem obličejů kouř a těžce nahmatatelná potřeba bezpečí
uprostřed noci
hodiny tikaj příliš nahlas
stíny
ruce objímající sklenici
na dně pár kapek
tma
dneska není kam jít
říkal že až bude nejhůř…
máš na prsou vytetovanej strach
někdo křičí
není mu rozumět
pamatuješ?
říkal že on nikdy nelže
že svoboda je ohraničená svodidly kolem duše
a svět kolem je občas až k zešílení
křehkej.