Sinusovka
Anotace: Zamilovaný matematik?
Rostl úhel,
už mu nestačilo pouhých devadesát stupňů.
Hodnota sinu
natáhla krok, překročila mez.
Jedna je číslo předpotopní.
Tam, kde funkce měla začít klesat,
nastal zlom.
Křivka vystoupila do výšin,
nebeských, bohužel.
Než průběh její v závislosti na čase
přiblíží se ose x,
uplyne mnoho.
300 miliónů Ludolfových čísel,
snad i víc.
Vydala se na dalekou cestu,
která nemá cíl.
Být slepý...to bolí.
Přečteno 282x
Tipy 5
Poslední tipující: Amonasr, Helen Zaurak, miroslaF, Frr
Komentáře (1)
Komentujících (1)