Maličcí vojáci
kouřili na povel
bylo to poprvé
tabák jim zachutnal
kolik že smělých hlav
záhadu rozřeší
jestli jsme naživu
anebo bez duší
,
maličcí vojáci
máchali rukama
chtějí bejt svý
ale děsí se neznáma
za život dítěte
armádu položím
my už jsme zemřeli
tak ať ono nezhřeší
.