Stonek se z předklonu
narovnával
zelenal a sílil
plátek za plátkem
se vracel ze stolu a skládal zpět do okvětí
její prsty se vymanili trnům
co květinu opět chrání
její tvář se vzdalovala
úsměv se měnil ve všední výraz
svlékala zástěru
kroky mířily zas ke vchodu květinářství
ale pohled směřoval stále k růži
.
.
.
pohledem pozdravila květinu už u vchodu
oblékla zástěru
všední výraz se měnil v úsměv
její tvář se přibližovala
ořezala trny
na stůl padaly plátky z květu
stonek se klaněl a ztrácel sílu