okna noční kavárny
civí do světa
jako šerozpytnej
dědulín
záblesky barevnejch
cákanců světel semaforů
fackujou
neonový příšeří…
holka co se na přechodu
udiveně ohlídla
na okamžik zkameněla
než zmizela docela
v lhostejný mlze
míjejících kroků…
ráno tam
pod obrubou chodníku
ležela přejetá holubice
*
Mám podobný zážitek z dneška, seděla jsem ráno s Jakubem v kavárně a on stále koukal na chodník, jakýsi strakatý holub na něj pořád civěl a Jakub z toho byl neklidný, nemohl od něj zkrátka vůbec odtrhnout zrak, občas ani neposlouchal, co říkám. Dost mě ten holub štval.
V poledne jsem šla tamtudy domů a byl tam tak divně přejetý holub - chyběla mu jen hlavička.
To máš za to, napadlo mě jako první. Teprve pak mi ho bylo líto.
Pověz mi, duše moje drahá, kde se to v člověku bere?
23.10.2015 14:19:27 | Pamína
Jak kdybys maloval slovy obraz... velmi působivé! Moc se mi líbí.
Dneska jsem viděla cestou domů na zoraném poli skupinku tří - čtyř hrabošů, byli velcí, robustní, v hnědém kožíšku, a kousek dál ještě jednou stejně početná skupinka, skorem celá kolonie.
Ta Tvoje bílá holubička leží pod obrubníkem jenom v básni, viď? :-)) ST!
22.10.2015 22:09:58 | Helen Zaurak
...dolehla na mě jako Šum křídel raněné holubice...tenkrát jsem Ti jí Frráčku věnovala.. pamatuješ?:-)) ale Tvá holubice není raněná, je mrtvá...
22.10.2015 21:00:56 | Nikita44
.....Tvoje holubice už létá...má milá Niki-Janičko- VÍM TO-VIDĚL JSEM JI !!:-DDD
23.10.2015 01:33:44 | Frr